Showing posts with label dropship tips. Show all posts
Showing posts with label dropship tips. Show all posts

Friday, September 23, 2016

BAGAIMANA MULA JUAL ONLINE DGN GUNA FB PROFILE?


BAGAIMANA MULA JUAL ONLINE DGN GUNA FB PROFILE?


.
Kalau u tak ada budget buat ads kat fb, sis june akan suggest u guna FB profile jual je (bukan fb page ye)
.
Tips bwh ni semua guna fb profile je ya.
.

TIP 1. Save number customer u kat contact list di hp anda

.
[1] Skrg whatsapp & fb same company kan, so u akan perasan sesiapa yg ada kat whatsapp list u,
[2] lepas u save, sooner or later fb akan suggest u add org tu kat fb.
[3]So kalau customer u add u kat fb, dan u sentiasa update fb awak dgn items yg nak jual, then yg ni memang FREE marketing
.
.

TIP 2. Buat fb profile baru yg hanya utk customer je.(jgn mix dgn u punya personal profile)

.
[1] Dan setiap hari consistently share gambar items dlm photo album
[2]  Kalau u nak jadikan model sendiri lebih interesting juga.
[3]Photo album tu seperatekan utk category tak sama - eg : Rantai , Long Necklace, Earrings etc
.
.

TIP 3. Sentiasa like & share fb post customer u, 

.
[1] So that mereka juga akan nampak ur updates consistently.
.
.

TIP 4. Kalau u ada wechat, suggest kat fb nak customer add u kat WECHAT

.
[1] Sebab wechat pun ada newsfeed juga, so u boleh update items setiap hari kat fb & wechat
[2] Make sure customer anda nampak u sentiasa kat fb & wechat, HANTUkan mereka.
[3] Skrg tak beli tak apa, tapi next time apabila mereka nak cari aksesori , mereka cari siapa?
.
TENTULAH u KAN?
.
.

TIP 5 : Selalu sharekan gambar u sendiri , gambar packing items etc kat fb profile tu juga

.
[1] Sebab kami selalu buat belian, kami lebih suka beli drpd org yg kami kenal, yg kami tau.
[2] Kalau u tak letak gambar sendiri, tak bagi customer kenal u , customer macam beli dari seorang machine kan?
[3]  Bayang situasi ni :
.
- Kedai A  : u tau siapa boss tu, u tau siapa u cakap dgn selalu.'
-Kedai B  : Sentiasa upload item photo je, I langsung tak tau siapa owner tu ,
.
yg kedai mana  u akan beli?
MESTILAH KEDAI A kan?
.
[4]So jgn shy utk share gambar u sendiri, sebab U sendiri adalah branding fb shop anda.
.
.
.
.
yg ni tips tips yg selalu i akan share dgn borong & dropship saya ni.
.
so sesiapa yg nak join dropship kami , boleh whatsapp +60147351568.
.
.
Kami ada BORONG juga, Rm250 dpt 18 rantai, FREE POS.
.
kalau minat borong,
.
>>> whatsapp "naknak" +60147351568 <<<
>>> whatsapp "naknak" +60147351568 <<<
>>> whatsapp "naknak" +60147351568 <<<
.
ATAU
.
>>> PM sini "naknak " sini : http://bit.ly/Pmrantai <<<
>>> PM sini "naknak " sini : http://bit.ly/Pmrantai <<<
>>> PM sini "naknak " sini" http://bit.ly/Pmrantai <<<
.
.
.
Cheers
Sis june
www.a-fashion-story.com





Friday, August 19, 2016

BAGAIMANA CLOSE SALE LEBIH CEPAT ?


Tip 1:  Beritahu customer item tinggal LAST PIECE JE!


  • Semua orang ️nak item yg high demand .
  • so ️kalau customer Tanya 1 item, selalu beritahu customer yg design ni tinggal LAST piece je
  •  dan inform ️dia , ️kalau Sekarang ️tak beli , mungkin malam Atau Esok akan sold out
  • dgn cara ni , customer yg ️memang Minat akan order dgn U , customer yg ️tak begitu Minat pun ️tak kisah kan
  • so cara ni Jimatkan masa U sebab U tau customer tu Minat Atau ️tak begitu Minat


Tip 2: Kalau item customer Minat tu ️memang dah SOLD OUT , Jgn stop situ je.

  • Kena ambil Berat customer suka Warna Atau design ️dia? ️Kalau suka Warna tu, U Cakap akan suggest best seller yg lain Utk ️dia.
  • important : Apabila U suggest best seller , ️memang kena pilih accessories yg U rasa Cantik & similar Utk customer
  •  kalau u sendiri ️tak suka , macam mana convince customer suka item tu?



Tip 3: Customer Minat dah beli 2 items ? UPSELL ️dia

  •   beritahu ️dia ️kalau ️dia Tambah 1 item lagi , U bagi customer tu extra discount ( ️tengok U ️nak bagi berapa, up to U )
  •   selalunya ️kalau ada customer ️nak beli 3 rantai, I akan upsell customer pilih 2 rantai lagi , dapat discount +FREE POSTAGE


Tip 4: FOLLOW UP CUSTOMER

  • follow up next day , tengok Apa masaalah, ️tak suka design Kah Atau ️nak tengok design lain KAH ?


Tip 5: Selalu inform customer u reserve item Sampai ESOK saje

  • Kerana orang yg ️tak begitu Minat , U bagi 3 hari 4 hari pun ️tak akan bank in
  •   dan the longer reservation period U bagi customer , high change mereka suddenly Tukar fikiran
  •  mungkin Kerana over budget KAH Atau macam macam
  •   so shorter reservation period =close sale Cepat 


SUBSCRIBE di bawah utk dapat more TIPS dari kami






Sunday, August 7, 2016

MENGAPA JUAL BUNDLE/PACKAGE ?


Jual bundle/ package ni satu cara Utk upsell customer.
.
 kami pergi Watson/ guardian, giant Atau speed99 selalu tengok ada byk barang yg Jual package kan?
.
Dari makanan ringan , minimum , bath shower etc etc.
.
.
So dgn Jual package , initially customer hanya nak Beli 1 , tapi tengok kalau Tambah beberapa ringgit Boleh ambil 1 lagi item , mestilah Tambah kan ? Kerana Apa?
.
Kerana TAKUT LOSE , TAKUT tak dapat promo ini next time, TAKUT next time beli mahal
.
.
So Utk tips , I enourage U Jual BUNDLE , tak kisah online Atau offline .
.
.
Example macam ni, last time sis june pergi bazaar , Jual package
.
.
1 EARRINGS RM12
3 EARRINGS RM29
.
.
Kalau u dah nak beli 2 earrings , tak kan U tak ambil offer ni kan?
.
.
Normally customer masa tu akan Ajak Kawan beli 1 lagi Utk kongsi.
.
.
So ? Win win situation !
.
.

Example lain :
.
1 RANTAI RM29
3 RANTAI RM69
.
.
1 LONG NECKLACE RM19
3 LONG NECKLACR RM45
.
.
.
Ada perasan tak ? Sis june juga suka Guna number "9" Kat belakang ,
.
Mengapa?
.
Cause ikut research dari psychologist , customer suka number "9" , apabila tengok number 9 , macam lebih Murah sikit
(Eg : rm19.9 vs rm20)
- rm19.9 macam Murah sikit kan ?
.
.
.
So kalau u Jual bundle , initially customer yg nak beli , pun terus tlg U Ajak Kawan mereka beli 3 , U tak payah susah nak cari customer .
.
Customer akan cari customer Utk U.
.
.
Hope tips ni helpful❤❤
.
.
Kalau minat jadi dropship kami , boleh whatsapp +60147351568 , mention "dropship dari blog"
.
yg minat borong, kami ada package RM250 dapat 18 - 23 pieces accessories, boleh whatsapp sini +60147351568 .
.
.
Cheers, 
XOXO
Sis june with love



SUBSCRIBE di bawah utk dapat more TIPS dari kami





Friday, July 29, 2016

PLATFORM MANA BOLEH JUAL ONLINE DGN LEBIH SENANG?

Memang banyak cara yg kami boleh jual aksesori ni, dan saya akan share akan few places yg boleh jual lebih efektif

No 1 : Instagram


-Instagram ni dah lama sis june cakap yg paling efektif utk FREE marketing.
-Utk make sure setiap hari akan dapat sale, u mesti buat SWAP KOSISTENTLY setiap hari.
-Kena setiap hari konsisten, kalau tak  , mestilah tak dapat sale kan?
-Setiap org mesti at least tengok iklan tu minimum 3-4 kali , baru akan berminat , so kalau tak buat swap konsisten, mesti tak ada sale dari customer lama atau customer baru.
-Yg Swap marketing ni kami dah explain last time (boleh refer info sharing last time)



No 2: Wechat/Line


-Wechat & Line boleh share kan photo -photo products kat feed dia.
-selalunya u share , mesti ingat share konsistently SETIAP HARI
-Photo posting kena share setiap hari cause setiap org suka tengok NEW ARRIVALS kan? So apabila u share gambar baru, mereka akan suka tengok, mungkin sekarang tak beli, tapi apabila mereka nak guna aksesori , mereka akan ingat u
-So normally dari instagram , I akan ask customer add saya kat wechat & line , so that mereka dapat nampak new arrival yg I share setiap hari.



No 3 : Facebook personal newsfeed , BUKAN fb page


-sis June tak recommend guna fb page kerana, kalau u tak ada guna fb advertisement, jual kat fb page u tak ada dapat sale. Kalau nak guna page, u kena ada marketing budget baru berkesan.
-so kalau nak jual kat fb, lebih baik jual kat personal fb u
-suggestion saya ialah u buat satu fb personal account - add kawan & customer u kat fb account yg baru ni .


Yg semua platforms ni , tak kisah mana u jual , remember 1 perkara yg sgt IMPORTANT
*MESTI SHARE NEW ARRIVALS KONSISTENTLY setiap hari, that’s why setiap hari sis june pun ada bagi 15 photos yg u boleh post kat platform semua ni.*


Suka post ni? Subscribe to sis june mailing list, then kami akan share kan lebih byk tips dgn u ye !









Minat borong aksesori wanita di malaysia? whatsapp/wechat saya di +60147351568

MACAM MANA START MARKETING?

Tip 1: Start dari Social Media : Instagram/Fb yg paling hot sekarang


·        Bagi fb & insta u kena selalu updates
·        Sebab kalau u tak selalu update, instagram tak ada keluar ur photo & tunjuk orang lain.
·        So mesti set kan target, setiap hari mesti up at least 5 gambar


Tip 2:  Bagi Instagram , Cari orang lain swap review dgn u



·        Boleh arrange swap review dgn orang lain
a.       Eg : u ada 5000 followers , u cari insta yg ada 5000 followers, swapkan advertisement dgn mereka, mereka dapat ur followers, u dapat followers mereka juga
b.       U boleh cari tag #swapreview kat instagram utk cari orang yg berminat.
c.       Selalunya mereka ada whatsapp group yg boleh join

d.       Bawah sini I letak contact number admin utk group swap , u tengok ur instagram followers berapa, then whatsapp group owner utk masuk u ke group ya ( number kat bawah)

NOTA : Kalau u nak contact number group admin, boleh email saya :a_fashionstory@hotmail.com (tajuk email : swap contact number)


Tip 3:  Bagi Instagram ,Guna Autofollow software




  • Sekarang memang ada banyak autofollow atau autocomment softwares
  • Tekan SINI for more info utk softwares. Setiap software charges tak sama, kalau u belum ada modal, u boleh buat manual sendiri utk autofollow
  • Kalau u autofollow sendiri, ingatkan setiap kali follow boleh follow maximum 50 org saje (lepas tu , u kena rest for at least 1 jam baru boleh start follow balik)



Suka info yg kami share ? subscribe ke email listing kami, sis june akan share more secrets ye!Subscribe to our mailing list


* indicates required



Shop at www.a-fashion-story.com or whatsapp +60147351568

MACAM MANA CLOSE SALE LEBIH CEPAT


Tip 1:  Beritahu customer item tinggal LAST PIECE JE!

·        Semua orang ️nak item yg high demand .
·         so ️kalau customer Tanya 1 item, selalu beritahu customer yg design ni tinggal LAST piece je
·        dan inform ️dia , ️kalau Sekarang ️tak beli , mungkin malam Atau Esok akan sold out.
·        dgn cara ni , customer yg ️memang Minat akan order dgn U , customer yg ️tak begitu Minat pun ️tak kisah kan
·         so cara ni Jimatkan masa U sebab U tau customer tu Minat Atau ️tak begitu Minat



Tip 2: Kalau item customer Minat tu ️memang dah SOLD OUT , Jgn stop situ je.


·        Kena ambil Berat customer suka Warna Atau design ️dia? ️Kalau suka Warna tu, U Cakap akan suggest best seller yg lain Utk ️dia.
·        important : Apabila U suggest best seller , ️memang kena pilih accessories yg U rasa Cantik & similar Utk customer
·        kalau u sendiri ️tak suka , macam mana convince customer suka item tu?



Tip 3: Customer Minat dah beli 2 items ? UPSELL ️dia

·        beritahu ️dia ️kalau ️dia Tambah 1 item lagi , U bagi customer tu extra discount ( ️tengok U ️nak bagi berapa, up to U )
·        selalunya ️kalau ada customer ️nak beli 3 rantai, I akan upsell customer pilih 2 rantai lagi , dapat discount +FREE POSTAGE



Tip 4: FOLLOW UP CUSTOMER


·        follow up next day , tengok Apa masaalah, ️tak suka design Kah Atau ️nak tengok design lain KAH ?



Tip 5: Selalu inform customer u reserve item Sampai ESOK saje


·        Kerana orang yg ️tak begitu Minat , U bagi 3 hari 4 hari pun ️tak akan bank in
·        dan the longer reservation period U bagi customer , high change mereka suddenly Tukar fikiran
·        mungkin Kerana over budget KAH Atau macam macam
·        so shorter reservation period =close sale Cepat


www.a-fashion-story.com
Borong RM250 dapat 18 rantai di www.A-Fashion-Story.com

Notice

For more jewelry choices and order, visit us at
www.A-Fashion-Story.com